Courgettesoep met pesto
Hoofdgerecht:
Ovenschotel met rode kool en gehakt
Nagerecht:
Chocoladepudding
Courgettesoep
Ingrediënten voor 6 personen:
1 Courgette in
blokjes
1 gesnipperde ui
1 eetlepel olijfolie
500 ml
kippenbouillon, vega versie groentenbouillon
2 eetlepels groene
pesto
200 ml melk
Bereiden:
Ovenschotel met rode kool en gehakt
Recept voor 8 personen
Ingrediënten:
1 x Rodekool volgens recept hieronder
1 x Aardappelpuree volgens recept
hieronder
1 x Gehakt volgens recept hieronder
4 dl appelmoes
Paneermeel
Boter
Recept voor 8 personen
Ingrediënten:
50 gram boter
1 gesnipperde ui
2 appels geschild en
in blokjes
800 gram fijngesneden
rode kool
1 eetlepel kaneel
150 ml sinasappelsap
2 eetlepels bruine
suiker
2 kruidnagels
2 laurierblaadjes
100 gram rozijnen
Bereiden:
Smelt de helft van
de boter en fruit de ui en de appel circa 4 minuten.
Doe de rode kool
erbij roer goed door en voeg de sinasappelsap toe. Voeg alle kruiden, rozijnen
en het suiker toe.
Laat 30 minuten
stoven met de deksel op de pan, schep een paar keer om.
Verwijder de
kruidnagel en laurier en roer de rest van de boter erdoor.
Ingrediënten:
1600 gr. kruimige aardappelen
50 gr. boter,
125 ml. melk
peper/ zout, naar smaak
Bereiden:125 ml. melk
peper/ zout, naar smaak
Aardappels, schillen en koken
in gezouten water. Als de aardappels goed gaar zijn giet je ze af en stamp je
ze fijn. Roer er boter en genoeg warme melk doorheen tot je een mooie puree
hebt.
Gehakt
Ingrediënten:
8 ons Gehakt, voor vegetarische versie gebruik je vega gehakt.
Circa 3 eetlepels gehaktkruiden
4 uien
Bereiden:
Fruit de uien aan.
Voeg gehakt toe en bak het rul.
Op smaak brengen met gehaktkruiden.
Bereiden ovenschotel:
Doe in een ovenschaal een laagje van het
rul gebakken gehakt en de uien.
Dan een laagje appelmoes.
Dan een laagje rode kool.
Dek het af met de aardappelpuree.
Bestrooi dit met paneermeel of
beschuitkruim.
Paar klontjes boter erop.
Zet deze schotel circa 45 min. in de
oven op 180 graden.
Als je het leuk vindt kun je ook meerdere lagen maken, dan krijg je het effect zoals op de foto.
Chocoladepudding
Recept voor 8 personen
Ingrediënten:
425 ml volle melk
150 ml slagroom
3 grote eieren, iets losgeklopt
30 gr maizena
150 gr suiker
3 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
70 gram pure chocolade in kleine stukjes
Bereiden:
425 ml volle melk
150 ml slagroom
3 grote eieren, iets losgeklopt
30 gr maizena
150 gr suiker
3 eetlepels cacaopoeder
snufje zout
70 gram pure chocolade in kleine stukjes
Bereiden:
Verwarm de melk en
slagroom in een metalen kom op een pan met kokend water zo dat de kom het
water niet raakt (au bain marie), ongeveer 5-10 minuten.
Klop de eieren in
een kom los en mix de maizena, suiker, cacao, zout en fijngehakte chocola
erdoor.
Schep nu lepel voor
lepel het hete melkmengsel bij het chocolademengsel, onder voortdurend roeren
met een garde, zodat het langzaam opwarmt en smelt.
Schenk het
puddingmengsel in een grote pan en verwarm langzaam roerend op middelhoog
vuur tot het een temperatuur bereikt van 98°C (net onder het kookpunt - meten
met een thermometer).
Pureer met een staafmixer tot het een
glad mengsel is geworden.
Schep de pudding in schaaltjes en dek goed af met plastic huishoudfolie (om velvorming te voorkomen) en zet 2-3 uur in de koelkast.
Gisteren je chocopudding voor 70 man gemaakt. Zéér geslaagd.
BeantwoordenVerwijderen