Gevulde saladerolletjes (door de kinderen gemaakt o.l.v. Internationale studenten Hanzehogeschool, recept in het Engels)
Hoofdgerecht
Spinazietaart met salade voor Pasen
Nagerecht
Zoete paaseieren (idem)
Recepten
Gevulde slarolletjes
Salad rolls
Ingredients(served for 50 ppl)
5 heads of salad
800 g soft cheese 200 g gouda cheese garlic herbs |
|
Method
Mix soft cheese, grated gouda cheese, choped herbs and
garlic in a big bowl. Roll the mixture in salad leaves.
|
Spinazietaart
Recept voor 6 personen
6 plakjes deeg voor hartige taart (uit de vriezer)
450 gram vers gekookte spinazie, goed uitgelekt in een zeef.
450 gram vers gekookte spinazie, goed uitgelekt in een zeef.
1 gesnipperde ui
2 teentje fijngesneden knoflook
4 geklutste rauwe eieren
2 teentje fijngesneden knoflook
4 geklutste rauwe eieren
2 eetlepels crème fraiche
50 gram geraspte oude kaas
2 eetlepel pijnboompitten
150 gram cherrytomaatjes door de midden gesneden
150 gram feta
50 gram geraspte oude kaas
2 eetlepel pijnboompitten
150 gram cherrytomaatjes door de midden gesneden
150 gram feta
100 gram kalkoenspekjes (voor vega’ s weglaten)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200
graden.
Laat het deeg voor hartige taart ontdooien.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan.
Fruit de ui samen met de knoflook in een andere pan.
Fruit de ui samen met de knoflook in een andere pan.
Voeg de kalkoenreepjes toe en bak even mee.
Voeg de spinazie toe en laat even pruttelen.
Kluts de eieren met de crème fraiche en voeg peper en zout naar smaak toe (niet teveel zout, kalkoenspekreepjes en feta zijn ook zout).
Roer het ei/creme fraiche mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de gebrokkelde feta toe.
Kluts de eieren met de crème fraiche en voeg peper en zout naar smaak toe (niet teveel zout, kalkoenspekreepjes en feta zijn ook zout).
Roer het ei/creme fraiche mengsel door de spinazie en voeg de geroosterde pijnboompitten en de gebrokkelde feta toe.
Goed blijven roeren en zachtjes laten koken tot het ei
gestold is en alles een beetje ingedikt is.
Bakblik invetten en bekleden met het deeg voor
hartige taart.
Het spinaziemengsel in het bakblik gieten.
Cherrytomaatjes er bovenop
leggen en er een beetje indrukken.
Geraspte kaas erover strooien
en de randen van het deeg omvouwen over de taart.Bak circa 30 minuten in de oven op 200 graden.
Salade voor
pasen
Recept als bijgerecht voor 8
personen
450 gram geschilde aardappels in blokjes
1 venkelknol in blokjes
300 gram maïs
1 rode paprika
Handje fijn gesneden peterselie
Restant van het eiwit in blokjes zie bij
dressing
Dressing
3 eetlepels citroensap
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel pittige kerriepoeder
1 theelepel grove mosterd
Peper en zout
Garnering
8 hardgekookte eieren
4 Zwarte olijven
Stukje rode paprika
1 wortel
Snijd de eieren met een scherp mesje in
het midden in met een zigzagpatroon, haal de helften van elkaar af maar laat
het eidooier heel. De andere helft eiwit snijd je in blokjes en gebruik je voor
de salade. Op de helft van het ei met het eigeel maak je kleine oogjes van twee
kleine rondjes zwarte olijf en een mond van wortel reepjes. Zie foto hieronder voor
idee
Bereiden salade
Breng een pan met water aan de kook.
Voeg aardappel en venkel blokjes toe en kook circa 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat afkoelen.
Doe alle
ingrediënten voor de dressing in een glazen pot en schud goed door elkaar.
Meng alle ingrediënten door elkaar en
schep de dressing erdoor. Laat een tijdje staan om de smaken goed te laten
mengen.
Serveer de salade naast de spinazietaart met een eierkuiken erbovenop
.
Zoete paaseieren
Sweet Easter eggs
Ingredients
Serves: 25
700g biscuits (butter cookies)
200 butter or margarine
170g (6 oz) sugar
400ml cream
200 g shredded coconut
200 g dried apricots
Preparation method
1.Butter soften at room temperature
2. Cream together butter and half of sugar till light and
fluffy
3. Shake cream and the rest of the sugar with electric mixer.
4 Biscuits blender and
mix with sweet butter mass and creams.
4. Divide the received dough into roughly 25 pieces
5. Flatten the dough gently on the palm and place dried
apricot onto center of the dough. Lift the ends up and give it a gentle roll
and finish the rest
6. Cover the formed cakes with shredded coconut and refrigerate
for 1 hour
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Plaats hier uw reactie.