Dinsdag 3 september 2013

Voorgerecht
Stokbrood met kruidenboter en tomatensalade
Hoofdgerecht
Oosterse mosselen met aardappelkroketjes en komkommersalade
Nagerecht
Nectarine tarte tartin (recept in het Engels)

Recepten
Stokbrood met kruidenboter en tomatensalade
Per persoon 1/4 stokbrood
Pakje roomboter mengen met verse kruiden, knoflook en zout.
Tomatensalade
Meng fijngesneden tomaat met olijfolie, knoflook, peper en zout.

Oosterse mosselen
Voor 4 personen
Ingrediƫnten
1 bak mosselen van 2 kg
Rasp van de schil van 1 citroen
1 rode peper ontpit, in dunne ringetjes
200 ml kokosmelk
15 gram koriander grofgesneden

Bereiding
Spoel de mosselen in ruim koud water.
Verwijder openstaande en beschadigde schelpen.
Laat de mosselen in het water liggen.
Giet de mosselen af, doe in een grote pan en voeg citroenrasp, de peper en kokosmelk toe.
Kook 5 minuten op hoog vuur met de deksel op de pan. 
Schud regelmatig, ze zijn klaar als de schelpen open zijn.
Schep vlak voor het serveren de koriander door de mosselen.
Serveer met aardappelkroketjes en komkommersalade, zie recepten hieronder.

Komkommersalade
1 komkommer
4 eetlepels azijn
4 eetlepels poedersuiker
Snufje zout
Schil de komkommer en schaaf met de kaasschaaf lange plakken in de lengte.
Meng de azijn met de poedersuiker, voeg snufje zout toe. Meng de komkommer door de dressing en laat de smaken een uurtje intrekken.

Aardappelkroketjes
IngrediĆ«nten voor 4 personen
600 gram aardappelen
3 eieren
50 ml melk 
2 eetlepels melk
Paneermeel
Nootmuskaat 
Peper en zout
Arachideolie
Bereiden
Schil en was de aardappelen en kook ze gaar in weinig water met zout. 
Giet ze af en stoom ze droog.
Pureer de aardappelen. 
Roer er 1 ei en 50 ml melk door.
Voeg peper en de nootmuskaat naar smaak toe.
Laat de puree iets afkoelen en vorm er dan kleine kroketjes van.
Klop 2 eieren los met 2 eetlepels melk.
Wentel de kroketjes eerst door het eimengsel, dan door het paneermeel, vervolgens weer door het eimengsel en dan weer door de paneermeel.
Bak de kroketjes goudbruin, in olie op 180 graden. 
Laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Nectarine Tarte tartin
Ingredients
§  225g puff pastry
§  6 nectarines
§  thumb-sized piece of ginger root, grated
§  55 g granulated lightbrown sugar
§  55 g softened butter
§  4 tbsp lemon juice
Method
Preheat the oven to 220C.
Roll out the pastry on a lightly floured surface and cut out a peace of pastry that is slightly larger than your skillet/pan.
Lightly prick the pastry with a fork and chill it while you prepare the rest of the ingredients.
Using your fingers, press the softened butter into the base of the pan until it is evenly coated.
Sprinkle the sugar and the grated ginger over the butter and set aside.
Mix the lemon juice in a large bowl.
Cut each nectarines into 8ths, carefully pulling each piece off the stone to maintain their shape.
Toss in the lemon juice to prevent discolouration.
Pack the nectarine slices in a tight circle in the frying pan, radiating out from the middle.
Press the fruit lightly down into the butter..
Cover with the pre-cut pastry, tucking the pastry down the sides of the pan.
Place the skillet in the middle of the oven and bake for 25 minutes until the pastry has puffed up and turned golden brown.
Remove from the oven and allow to rest for 5 minutes.
Then take a warmed plate, place it upside down over the skillet and carefully invert the skillet while keeping the plate firmly pressed to it.
Give it a good shake and the tarte tatin should slip out. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Plaats hier uw reactie.