Voorgerecht
Gegrilde courgette met
sinaasappel-basilicumpesto
Hoofdgerecht
Pasta pesto met kip voor vega' s zonder kip
Nagerecht
Kletskoppen met vanilleijs en aardbeienNagerecht
Gegrilde courgette met sinaasappel-basilicumpesto
Recept voor 8 personen
2 courgette in schuine plakken van 1 cm dikte gesneden
50 ml olijfolie
Smeer de courgette plakken in met olijfolie en grill ze tot ze bruin zijn maar niet te gaar.
Voor de pesto al onderstaande ingrediënten pureren met een staafmixer:
2 sinaasappels dik gesneden in parten
100 gram pinda's
25 gram kappertjes
100 ml olijfolie
Bosje verse basilicum
Serveren
Leg de courgetteplakken op een bord en leg op iedere plak een lepel van de pesto. Serveer er eventueel geroosterd stokbrood bij.
Ingrediënten
250 gr pasta
250 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1/2 courgette, in blokjes
gesneden
1 rode paprika, in reepjes
150 gr champignons,
schoongeborsteld en in vieren
Stronkje broccoli
scheutje olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
of zeer klein gesneden
2 volle eetlepels pesto
versgemalen zwarte peper
zout
Geraspte Parmezaanse kaas
handje pijnboompitten,geroosterd
Let op: voor de vega’ s de kip weglaten.
Bereiden:
Zet pan met water en wat zout op
voor de pasta.
Snijd de kipfilet en de groenten.
verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan. Bak hierin kort de
knoflook en voeg dan de kipfilet toe. Braad de kipfilet rondom aan en voeg dan
de groenten toe. Bak deze kort tot ze iets zachter zijn, maar nog steeds
knapperig. Voeg twee eetlepels pesto toe (of meer naar smaak) en wat
versgemalen zwarte peper naar smaak.Kook de pasta volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en voeg deze toe
aan de groenten en kip. Meng goed door en warm nog even door. Rooster de
pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
Je kunt de pasta warm houden in de
oven in een goed afgesloten bak op 90 graden.
Serveren:
Bestrooi de pasta pesto met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes en serveer.
Kletskoppen met vanilleijs en aardbeien
Recept voor 10 personen
20 kletskoppen
1 liter vanilleijs
Bakje aardbeien
Leg op elk
bordje een kletskop, daarop een bolletje vanilleijs, daarop weer een kletskop.
Garneer met de aardbeien.