Dinsdag 26 februari 2013


Voorgerecht
Gegrilde courgette met sinaasappel-basilicumpesto
Hoofdgerecht
Pasta pesto met kip voor vega' s zonder kip
Nagerecht
Kletskoppen met vanilleijs en aardbeien


Gegrilde courgette met sinaasappel-basilicumpesto

Recept voor 8 personen
2 courgette in schuine plakken van 1 cm dikte gesneden
50 ml olijfolie
Smeer de courgette plakken in met olijfolie en grill ze tot ze bruin zijn maar niet te gaar.
Voor de pesto al onderstaande ingrediënten pureren met een staafmixer:
2 sinaasappels dik gesneden in parten
100 gram pinda's
25 gram kappertjes
100 ml olijfolie
Bosje verse basilicum
Serveren
Leg de courgetteplakken op een bord en leg op iedere plak een lepel van de pesto. Serveer er eventueel geroosterd stokbrood bij.












Pasta pesto met kip voor vega' s zonder kip
Recept voor 3 personen
Ingrediënten
250 gr pasta
250 gram kipfilet, in blokjes gesneden
1/2 courgette, in blokjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes
150 gr champignons, schoongeborsteld en in vieren
Stronkje broccoli
scheutje olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst of zeer klein gesneden
2 volle eetlepels pesto
versgemalen zwarte peper
zout
Geraspte Parmezaanse kaas
handje pijnboompitten,geroosterd
Let op: voor de vega’ s de kip weglaten.
Bereiden:
Zet pan met water en wat zout op voor de pasta.
Snijd de kipfilet en de groenten. verhit een scheutje olijfolie in een wok of koekenpan. Bak hierin kort de knoflook en voeg dan de kipfilet toe. Braad de kipfilet rondom aan en voeg dan de groenten toe. Bak deze kort tot ze iets zachter zijn, maar nog steeds knapperig. Voeg twee eetlepels pesto toe (of meer naar smaak) en wat versgemalen zwarte peper naar smaak.Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.  
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de groenten en kip. Meng goed door en warm nog even door. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.

Je kunt de pasta warm houden in de oven in een goed afgesloten bak op 90 graden.

Serveren:

Bestrooi de pasta pesto met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes en serveer.



Kletskoppen met vanilleijs en aardbeien
Recept voor 10 personen
20 kletskoppen
1 liter vanilleijs
Bakje aardbeien
Leg op elk bordje een kletskop, daarop een bolletje vanilleijs, daarop weer een kletskop. Garneer met de aardbeien.