Geroosterde tomatensoep
Hoofdgerecht
Courgettelasagna
Nagerecht
Warme wafels met aardbeien en slagroom
Recepten
Geroosterde
tomatensoep
Voor 6 personen
1
kilo tomaten
1
grote ui, in groffe stukken
2 teentjes knoflook
500 ml kippenbouillon (voor vega groentenbouillon)
2 teentjes knoflook
500 ml kippenbouillon (voor vega groentenbouillon)
Olijfolie
4 sneetjes ciabatta brood
100 g mozzarella
4 sneetjes ciabatta brood
100 g mozzarella
Garneren
6
blaadjes basilicum in reepjes gesneden
4
el extra vierge olijfolie
Bereiden
Verwarm
de oven voor op 220°C.
Was
en halveer de tomaten en leg ze met de snijkanten naar boven op een bakblik.
Leg
de uien en de knoflook ertussen, bestrooi alles met zout en peper en druppel er
2 eetlepels olijfolie over.
Rooster
de groenten 20 minuten in de oven.
Doe
de bouillon en de geroosterde groenten in een pan.
Breng
de soep tegen de kook aan, haal van het vuur en pureer met een staafmixer.
Neem
een schone pan, zet daar een zeef op. Giet de soep in de zeef en druk de soep met
behulp van een pollepel door de zeef. Gooi de resterende pulp (schilletjes)
weg.
Zet
de oven op 200°C en bestrijk de sneetjes ciabattabrood met wat olijfolie en bak
ze in ca 10 minuten krokant in de oven, haal ze uit de oven en zet apart.
Zet
dan de oven op grillen of op de hoogste stand.
Maak
de soep warm en breng op smaak met
zout en peper.
Beleg
ondertussen de sneetjes ciabatta met de mozzarella, strooi er wat vers gemalen
peper over en zet ze kort onder de hete grill tot de kaas iets smelt.
Serveren
Verdeel
de soep over 6 kommen strooi er wat basilicumreepjes over en druppel er wat extra
vierge olijfolie op. Serveer met een sneetjes ciabatta met mozzarella.
Lasagna
met courgette
INGREDIËNTEN voor 4 personen
3 el olijfolie
1 teen fijngesneden knoflook
1 ui, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (400 g)
2 courgettes, in de lengte in plakken
15 gram bakje platte peterselie,
fijngesneden
1 zakje gemalen oude kaas (175 g)
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g)
1 pak lasagnebladen (250 g)
BEREIDEN
Verhit 1 el olie in een hapjespan en
fruit de ui en knoflook glazig.
Schenk de tomatenblokjes erbij.
Laat op laag vuur zachtjes stoven. Breng
op smaak met peper en zout.
Bestrijk de courgette met 2 el olie en
bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de courgette mooi
bruingestreept.
Roer de peterselie met de helft van de
kaas door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Leg een laag lasagnebladen in de
ovenschaal en bedek deze met een dun laagje tomatensaus.
Verdeel hier een 1/3 van de courgette
over.
Leg hierop weer een laag lasagnebladen.
Verdeel hierover het ricottamengsel.
Leg hierop weer lasagnebladen,
tomatensaus, een 1/3 van de courgette en de overige lasagnebladen.
Verdeel de rest van de courgette over de
bovenkant en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de lasagne in de oven in ca. 30 min.
goudbruin en gaar.
Wafels met aardbeien en slagroom
Plaats de wafels 5 minuten in
een voorverwarmde oven op 200 graden.
Leg de wafels op een bordje beleg ze met wat aardbeien en serveer met slagroom.