Salade met komkommer en tomaat
Hoofgerecht
Paella met gamba' s en kip
Hoofdgerecht vegetarisch
Paksoi met quorn en gemengde bonen
Nagerecht
Turkse yoghurt met nectarines en honing
Recepten
recept
voor 6 personen
Stap 1
4 roma
tomaten
3 tenen
knoflook
1 enveloppe
saffraandraadjes
1 eetlepel
pittig paprika poeder
Rasp de
tomaten en gooi de schilletjes die tijdens het raspen vrijkomen weg.
Rasp de
knoflook tenen, schilletjes weggooien.
Roer de
tomaat, knoflook, saffraandraadjes(verpulverd) en paprikapoeder goed door
elkaar en bewaar de saus tot stap 3.
Stap 2
100 ml milde
olijfolie
1 kilo
kipkluifjes, grondig gezouten
500 gram ongepelde grote garnalen
Verhit de
olie in de paellapan en bak de kipkluifjes rondom mooi donkerbruin, Schep de
garnalen bij de kip en bak ze tot ze roze zijn.
Stap 3
Tomaten/knoflook/kruidensaus
uit stap 1.
400 ml kipbouillon zonder smaakversterkers
400 ml visbouillon zonder smaakversterkers
250 gram
sperziebonen
Beetje water
Roer de
tomaten/knoflook/kruidensaus door de kip en de garnalen.
Schenk de bouillon erbij.
Roer de
boontjes erdoor.
Schenk er
wat water bij tot een stukje onder de rand van de pan(laat nog wel wat ruimte
voor de rijst).
Breng het
geheel aan de kook.
Stap 4
400 gram
risotto rijst
Verdeel de
rijst voorzichtig over de gehele pan, vanaf nu mag er niet meer geroerd worden!
Houd het vuur redelijk hoog, het vocht zal gaan borrelen en langzaam inkoken.
Controleer na 20 minuten of de bovenste rijstkorrels (beet)gaar zijn, zo niet
kook de paella nog 5 minuten langer.
Stap 5
3 takjes
rozemarijn
Draai het
vuur uit en leg de takjes rozemarijn op de paella en dek de pan af met
zilverfolie, laat hem voor het serveren nog 10 minuten staan.
Paksoi met quorn, groente en bonen
Voor 6 personen
3 gesnipperde uien
3 fijngesneden
teentjes knoflook
250 gram champignons
in plakjes
Struik Paksoi in
reepjes
1 bakje Quorn™ filetreepjes (vegetarische reepjes)
Kerriepoeder
1 blikje gepelde
tomaat
1 blikje zwarte bonen
0,5 l
1 blikje jonge
kapucijners 0,5 l
1 handje rozijnen
1 scheut chilisaus
1 eetlepel citroensap
Filetreepjes goed
kruiden met kerriepoeder en knapperig bakken in plantaardige olie en apart houden.
Uien zachtjes bakken
en beetje laten karamelliseren.
Knoflook en
champignons toevoegen en bakken.
Dan Paksoi toevoegen
en kort meebakken.
Overige ingrediënten
(behalve de chilisaus en citroensap) toevoegen en kort laten doorkoken.
Vuur uit chilisaus en
citroen toevoegen en serveren.
Serveer met Griekse yoghurt met geraspte komkommer.