Dinsdag 25 juni 2013

Voorgerecht
Salade met komkommer en tomaat
Hoofgerecht
Paella met gamba' s en kip
Hoofdgerecht vegetarisch
Paksoi met quorn en gemengde bonen
Nagerecht
Turkse yoghurt met nectarines en honing

Recepten

Paella met gamba's en kip
recept voor 6 personen


Stap 1
4 roma tomaten
3 tenen knoflook
1 enveloppe saffraandraadjes
1 eetlepel pittig paprika poeder
Rasp de tomaten en gooi de schilletjes die tijdens het raspen vrijkomen weg.
Rasp de knoflook tenen, schilletjes weggooien.
Roer de tomaat, knoflook, saffraandraadjes(verpulverd) en paprikapoeder goed door elkaar en bewaar de saus tot stap 3.

Stap 2
100 ml milde olijfolie
1 kilo kipkluifjes, grondig gezouten
500 gram ongepelde grote garnalen

Verhit de olie in de paellapan en bak de kipkluifjes rondom mooi donkerbruin, Schep de garnalen bij de kip en bak ze tot ze roze zijn.

Stap 3
Tomaten/knoflook/kruidensaus uit stap 1.
400 ml kipbouillon zonder smaakversterkers
400 ml visbouillon zonder smaakversterkers
250 gram sperziebonen
Beetje water

Roer de tomaten/knoflook/kruidensaus door de kip en de garnalen.
Schenk de bouillon erbij.
Roer de boontjes erdoor.
Schenk er wat water bij tot een stukje onder de rand van de pan(laat nog wel wat ruimte voor de rijst).
Breng het geheel aan de kook.

Stap 4
400 gram risotto rijst

Verdeel de rijst voorzichtig over de gehele pan, vanaf nu mag er niet meer geroerd worden! Houd het vuur redelijk hoog, het vocht zal gaan borrelen en langzaam inkoken. Controleer na 20 minuten of de bovenste rijstkorrels (beet)gaar zijn, zo niet kook de paella nog 5 minuten langer.

Stap 5
3 takjes rozemarijn
Draai het vuur uit en leg de takjes rozemarijn op de paella en dek de pan af met zilverfolie, laat hem voor het serveren nog 10 minuten staan.

Stap 6 Serveer met citroenpartjes.



Paksoi met quorn, groente en bonen
Voor 6 personen
3 gesnipperde uien
3 fijngesneden teentjes knoflook
250 gram champignons in plakjes
Struik Paksoi in reepjes
1 bakje Quorn™ filetreepjes (vegetarische reepjes)
Kerriepoeder
1 blikje gepelde tomaat
1 blikje zwarte bonen 0,5 l
1 blikje jonge kapucijners 0,5 l
1 handje rozijnen
1 scheut chilisaus
1 eetlepel citroensap

Filetreepjes goed kruiden met kerriepoeder en knapperig bakken in plantaardige olie en apart houden.

Uien zachtjes bakken en beetje laten karamelliseren.
Knoflook en champignons toevoegen en bakken.
Dan Paksoi toevoegen en kort meebakken.
Overige ingrediënten (behalve de chilisaus en citroensap) toevoegen en kort laten doorkoken.
Vuur uit chilisaus en citroen toevoegen en serveren.

Serveer met Griekse yoghurt met geraspte komkommer.