Dinsdag 23 juli 2013

Voorgerecht
Tasty Tom' s met mozzarella en balsamico dressing
Hoofdgerecht
Broccolitaart met walnoten en kaas
Nagerecht
Yoghurt fruit ijsjes

Recepten


Tasty toms met mozzarella en balsamicodressing

Voor 4 personen (3 halve per persoon)
12 tasty tom tomaten of andere kleine zoete tomaten
1 zakje mini mozzarella of 1 bol mozzarella in blokjes
24 blaadjes basilicum
Bereiden
Snijd de tomaten doormidden en verwijder de groene kroontjes.
Leg de tomaten met de bolle kant naar beneden op een bord. Besmeer het snijvlak van de tomaten met de dressing (zie recept hieronder). Leg daar een blaadje basilicum en een bolletje mozzarella op. Steek er een houten prikker in en serveer.

Ingredienten voor de dressing
1/2 teentje knoflook, geperst
1 handvol verse basilicum, fijngesneden en gestampt in een vijzel
1 handje pijnboompitten, geroosterd en gestampt in een vijzel
6 el olijfolie
3 el balsamicostroop
zeezout en peper naar smaak
Bereiden dressing
Alle ingrediënten goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout.

Broccolitaart met walnoten en kaas

Voor 4 personen
2 flinke stronken broccoli
200 gram zelrijzendbakmeel
50 ml olijfolie
3 eetlepels sesamzaad
100 gram gepelde walnoten
200 gram geraspte kaas
4 eieren
2 dl room
1 teentje knoflook
theelepel gemalen komijn
peper en zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stoom de broccoli beetgaar in een vergiet boven een pan kokend water.
Vet een springvorm in met boter en bestrooi met wat meel.
Kneed van het meel, zout, sesamzaad, wat water en olijfolie een soepel deeg, rol dat uit en bekleed de springvorm ermee. Strooi de helft van walnoten over de bodem, daarover de helft van broccoli en daarover de helft van de geraspte kaas. Herhaal met de andere helft van de walnoten, broccoli en kaas.
Klop de room, eieren, zout en peper, komijn en uitgeperste knoflook goed door elkaar. Schenk dit over de taart
Bak circa 45 minuten in de oven laat een beetje afkoelen, snijd in stukken en serveer.
Yoghurt fruit ijsjes

Voor 6 ijsjes
200 gram gesneden fruit
200 ml Griekse yoghurt
6 houten stokjes en plastic of papieren bekertjes
1 eetlepel honing
Bereiden
Mix alles door elkaar, verdeel over de bekertjes en steek er een houten stokje in. Zet twee uur in de vriezer en serveer.