Groentesoep
Hoofdgerecht
Kip in een jasje, sperziebonen met citroen en knoflook en krieltjes
Nagerecht
Caramelslagroomvla
Recepten
Groentesoep
Voor 5 personen
1 zakje soepgroenten
1 liter bouillon
Olijfolie
Bereiden
Bak de soepgroenten beetgaar in een beetje olijfolie. Voeg de bouillon toe en verwarm tot de soep heet is. Serveer direct.
Kip in een jasje
Ingrediënten voor de kip 10 personen
•
10 kleine (enkele) kipfilets
•
versgemalen zeezout en peper
•
4 eieren
•
Tarwebloem
•
10 eetlepels milde olijfolie
•
partjes citroen en
•
fijngesneden platte peterselie voor de garnering
Ingrediënten voor het jasje van de kip
•
100 gram wit broodkruim
•
1 eetlepel gemalen sumak (Turkse winkel)
•
fijngeraspte schil van 1 citroen
•
4 eetlepels sesamzaad
•
75 gram fijngeraspte oude parmezaanse kaas
Bereiden van de kip
Meng alle
ingrediënten voor het jasje.
Sla de kipfilet gelijkmatig plat tot ca. 1,5 cm en
bestrooi met versgemalen zout en peper.
Zet drie borden klaar.
Doe op 1 bord het geklopte ei, op de andere de
bloem en op de laatste het kaas/broodmengsel.
Haal de kipfilets eerst door de bloem, dan door
het ei en vervolgens door het kaas/broodmengsel.
Druk het rondom zorgvuldig aan.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in
een paar minuten aan beide kanten bruin.
Je kunt ze nu bewaren tot gebruik of direct
afbakken, zoals hieronder beschreven.
Leg de kip in een ovenschaal en bak ze in 10
minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Laat ze voor het serveren nog een paar minuten
rusten buiten de oven. EN garneer met de peterselie en een schijfje citroen.
Sperziebonen met citroen en knoflook
Voor 4 personen
500 gram sperziebonen
1 teentje knoflook
rasp en sap van 1 citroen
Zout
Olijfolie
Bereiden
Kook de sperziebonen beetgaar in gezouten water.
Bak ondertussen de knooflook 1 minuut in wat olijfolie.
Giet de sperziebonen af en meng de knoflook, citroenrasp en sap erdoor.
Serveer met gebakken krieltjes.
Caramelslagroomvla
Ingrediënten voor 4 personen
170 gr. suiker,
1 liter melk,
1 zakje vanillesuiker,
2 eierdooiers,
35 gr. custard,
200 ml geklopte slagroom
Bereiden
120 gram. suiker in een pan branden
tot het gesmolten is.
950 ml melk met 50 gr. suiker en de vanillesuiker verwarmen.
De custard mengen met een 50 ml
koude melk.
De eierdooiers schuimig kloppen. De eierdooiers bij de custard doen. De warme
melk beetje bij beetje bij de caramel doen en even door laten koken.
Het ei,custard mengsel toevoegen en nog heel even laten koken.
Af laten koelen en de geklopte slagroom erdoor roeren.